De tijd vliegt, maar herinneringen draag je met je mee

1 oktober 2021: mijn laatste werkdag in de bibliotheekbranche. Wat heb ik mogen genieten van een meer dan geweldig afscheid. Nog dagelijks denk ik er aan. Gemiddeld een keer per maand kijk in de prachtige glossy die ik kreeg. Vol verhalen uit mijn werkzame leven.

Inmiddels is het 1 oktober 2023. De twee jaar, vol nieuwe avonturen zijn omgevlogen. De tijd vliegt! Maar de herinneringen die draag ik met me mee.

Dat is ook wat ik zo mooi vind aan mijn werk als ceremoniespreker. Echt een schot in de roos, die move na het vervroegde pensioen. Want, wat doe ik het graag. Aan de prachtige dag van een liefdespaar een extra herinnering toevoegen. Een ‘o ja’ moment. Een ‘zucht’ naar een sweet memory – wat een mooi, vrolijk, ontroerend moment was die ceremonie.

Heerlijk om te weten dat de ruim 20 bruidsparen die ik mocht toespreken in de anderhalf jaar dat ik nu bezig ben, blij met me waren. Heerlijk om mee te maken dat de emoties die je in woorden stopt overkomen. Bij het paar, maar ook bij hun gasten.

Blijvende herinneringen bij de paren, maar ook bij mij.

Foto: https://daanfortuin.nl/

Met regelmaat denk ik aan mijn eerste keer. Een spannende start met een bruidegom in de file. Gelijk ervaren hoe belangrijk flexibiliteit is in dit vak. Zo fijn dat er mensen zijn die het aandurven met starters en je dan laten weten dat je ze  ‘meer dan positief hebt verrast’. Een opstap naar meer.

De prachtige locaties waar je spreken mag. De samenwerking met ceremoniemeesters of -meesteressen, met ouders, getuigen: echt partners in crime. Ervaren dat elk bruidspaar uniek is en dat je weliswaar een opbouw in je verhaal ontwikkeld, maar dat de persoonlijke aanpak maakt dat je met regelmaat speelt met je opbouw.

Ik geniet met volle teugen van het moment waarop de woorden naar de luisteraars worden gebracht, het moment-suprême. Maar zeker ook van het schrijven. Van het wikken en wegen van de woorden. Van het droog-oefenen (arme lieve Bram, mijn partner en trouwe luisteraar). Tot op het laatst kan ik nog puntjes op de i zetten, aan de slag gaan met een ingeving. Want voorop staat dat ik wil werken aan positieve blijvende herinneringen, terwijl de tijd vliegt.

 

 

1 gedachte over “De tijd vliegt, maar herinneringen draag je met je mee”

  1. Mooi. En ik blijf het bijzonder vinden dat je via mij de sprong in het diepe hebt gewaagd. Je was zo’n leuke leerling. Als een spons zoog hè alle info op. Je doet het geweldig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *