Een leven lang leren

Een leven lang leren

‘Een leven lang leren’ – dat is toch het mooiste wat er is? Daarvoor hoef je niet per se terug naar school. Het leven zelf is immers een grote les? Grote en kleine mensen met uitspraken die je een richting op sturen; verhalen in boeken, tijdschriften, op tv; een spelletje doen – winnen of verliezen; debatteren over levensvragen; je eigenaardigheden accepteren, bijschaven of overwinnen. Vrienden, bekenden die kennis met je willen delen: graag maak ik er gebruik van. Zo kan ik in oktober aansluiten bij iemand, die meer dan ik gewend is te spreken bij uitvaarten. Het klinkt misschien gek: maar ook daar kijk ik naar uit.

Zat te beleven, zat te ontwikkelen.  Een mooi vak – ceremoniespreker. Je luistert naar,  hoe heerlijk, zoveel verschillende mensen. Wat een rijkdom aan wereldbeelden. Leven in een kleurrijke samenleving – echt waardevol.

Vandaag druk aan de slag met twee nieuwe speeches.  Voor twee prachtige toekomstige bruidsparen.  Zulke mooie energieke jonge mensen, heel verschillend. Beiden hebben fijne andere mensen om zich heen. Wat een verhalen.  De tafel ligt vol met papieren, de laptop opent excelbestanden met als bestandsnaam ‘roddelarijtjes’ , ‘ouders’, ‘getuigen’ ,’draaiboek’ . De input voor speeches.

Bijvangst

De keukendeur staat open (wat een zomer) waardoor van buiten weer een wereld binnenkomt. Die van het tuinonderhoud. ‘Snoeien doet bloeien’ – dat pik ik dan mooi weer even mee. En dan gewoon nog meer bijvangst! Want toen ik mijn verhaaltje van het kladje naar de website ging overbrengen, zag ik een nieuw bericht in het gastenboek.  Van een tevreden bruidspaar uit augustus. Zo fijn als dat wat je wilt overbrengen ook aangekomen is. Genoeg geblogd (met een d volgens het KOFSCHIP – maar zeker weten doe ik het niet – als het fout is: ik hoor het graag).  Van harte wens ik u een leerzaam leven met prettige mensen om u heen. Ik moet weer aan de lovestory’s.

4 gedachten over “Een leven lang leren”

 1. Janneke van der Wees

  Non Scolae sed Vitae…. Niet voor de wetenschap maar voor het leven.
  En zo is het Conny, een leven lang leren en je wordt er altijd weer blij van.
  Wat een leuke activiteiten, bedrijf, ideeën en energie.
  Het spat ervan af.
  Leuk , hoor.
  En wat zijn ontmoetingen toch waardevol
  Liefs,
  Janneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *