In de steigers

 

Wat is dat toch met ons brein? Ben je bezig met een project (zo noem ik het bouwen van een site maar even) dan wist je / weet je binnen de kortste keren veel van het systeem waar je mee bezig bent. 
Al weer een jaar of wat geleden, bouwde ik samen met Irène Bovy van https://www.whizz-u.com/ een handzame site voor mijn toenmalige bedrijf. Gaf aan wie het wilde zelfs wat bijles.
Nu zet ik een nieuwe site in de steigers – www.hetvertellenwaard.nl  en wie schetst mijn verbazing? Ik weet er echt niets meer van :(.
Ben gewoon een beginner …..

Ben gewoon een beginner…. Dat ben ik natuurlijk ook in het domein waarin ik een rol wil gaan spelen als ceremonieel spreekster. Natuurlijk: spreken in het openbaar is voor mij niets nieuws. Vele malen deed ik het al als dagvoorzitter, als spreekster rond het thema lezen voor jong en oud, rond thema’s die bij het bibliotheekwerk horen.
Nu voeg ik er twee grote thema’s aan toe: trouw en rouw. In de leer bij https://jaikwilria.nl/ maak ik mij de kneepjes van het vak eigen. Ik zie overeenkomsten met eerdere sprekersrollen (het vertellen van een verhaal, de verbinding leggen met u, met de uwen als luisteraar).

Ik leer over rituelen, symbolen,  wet en regelgeving, de opbouw van specifieke verhalen waar die wet en regelgeving in verweven moet worden. Ik voel hoe die theorie gaat samensmelten met wat ik wil brengen: maatwerk, het verwoorden van uw verhaal, zo waard om te vertellen. Het neerzetten van de juiste sfeer. Waarbij traditionele rituelen een rol kunnen spelen, maar zeker ook plaats kunnen maken voor nieuwe. 
Maatwerk; uw verhaal.. Zo wel bij trouw- als bij rouwceremonies.

Het is een mooi moment om op de steigers te staan. De laatste week van 2021. Waar zal ‘Het vertellen waard’ over een jaar staan? Zullen er foto’s zijn van ‘Con in actie’? Zullen er reviews zijn? We gaan het meemaken.
En u? U informeer ik over de voortgang. Schroom niet mij gewoon te benaderen als u een verhaal door mij wilt laten vertellen ………

2 gedachten over “In de steigers”

  1. Lydia van Duijn

    Hallo Conny,
    Waarom ben ik niet verbaasd dat je zo bezig bent/blijft, nu je ook nog een soort pensionado zou kunnen zijn. Altijd zo vol ideeën, met zoveel empathie en humor, en dat ook nog je indrukwekkend schone (op z’n Vlaams) verschijning.
    Enig wat je nu weer doet, of gaat doen! Gefeliciteerd ermee, enne, mocht je eens een vacatureoverzicht hebben…. denk dan eens aan mij?
    Liefs 🌹🙋🏽

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *