Mijn aanpak

Ben ik de ceremoniespreker die jullie zoeken?

Wat leuk dat jullie mij gevonden hebben en geïnteresseerd zijn in mij als jullie ceremonieel spreker. Geef snel jullie datum door! Als ik op die datum kan, dan zet ik deze geheel vrijblijvend gelijk vast in mijn agenda.

De volgende stap is het maken van een afspraak om kennis te maken. Waar we afspreken: dat bepalen we samen. Uiteraard is het ook mogelijk om digitaal af te spreken. Tijdens de kennismaking kijken we vooral of we bij elkaar passen. We lopen jullie wensen en mijn mogelijkheden vast globaal door.

Ben ik de ceremoniespreker die jullie zoeken? Past mijn stijl, mijn aanpak bij jullie? Kan ik voldoen aan jullie wensen? Om een goed besluit te kunnen nemen, stuur ik jullie na de kennismaking  een prijsopgave. Niet onbelangrijk lijkt mij.

Het vertellen waard

Zeggen jullie volmondig ja tegen mij, dan bevestig ik onze afspraken. Vanaf dat moment start de voorbereiding van jullie ceremonie. Wat ik  nu ga doen is verhalen en wensen verzamelen. Nieuwsgierig als ik ben, vraag ik o.a. jullie het hemd van de lijf.  Alles voor een onvergetelijke trouwceremonie.

Ceremonie-gesprek

Samen praten we uitgebreid over jullie wensen.  Soms al twee/drie maanden voor de feestelijke datum. Ik noem dat het ceremonie-gesprek. We laten  van alles de revue passeren. Natuurlijk het verhaal van jullie liefde, maar ook praktische zaken als hoe lang de ceremonie mag duren en of jullie ringen willen uitwisselen. Wie moeten zeker genoemd worden en wat wil je juist liever niet aan de orde laten komen? De getuigen, wie zijn het en waarom zijn ze belangrijk voor je………Ach te veel om hier nu op te noemen. Maar je kunt je er vast van alles bij voorstellen.

Met jullie toestemming wil ik ook graag contact opnemen met een eventuele ceremoniemeester, jullie getuigen, naaste familie enzovoort. Vrolijke, grappige verhalen, anekdotes uit de mond van lieve mensen om jullie heen kunnen de ceremonie nog persoonlijker maken. Bovendien leer ik jullie zo nog beter kennen.

Soms zelfs al voor het ceremonie-gesprek stuur ik jullie elk afzonderlijk een vragenlijst. Deze moet je dan los van elkaar invullen en naar mij terug sturen. Ook al doen we alles in samenspraak – een liefdevolle verrassing uit de mond van je lief – dat maakt de ceremonie volmaakt.

Bouwen aan de speech voor de ceremonie

In de tijd na het gesprek zit ik niet stil. Het bouwen aan een onvergetelijke ceremonie met een hartverwarmende speech is begonnen. Met jullie input en de input van allerlei lieve mensen om jullie heen moet dat lukken. Heb ik nog vragen: dan weet ik jullie te vinden. Dat geldt ook voor jullie: jullie weten ook mij te vinden.

De feestelijk dag zelf

Natuurlijk zal ik ruim op tijd op de plaats van bestemming zijn. Is de inrichting naar wens? Is de techniek op orde? Desgewenst overleg ik nog met jullie ceremoniemeester of een andere ontactpersoon. En jullie? Jullie moeten alleen genieten!